top of page

Psihoterapie individuală
 

Psihoterapia este un spatiu sigur, confidential, in care te simti acceptat si in care poti explora fortele constiente si inconstiente care iti motiveaza comportamentele. Printr-un efort comun, client-psihoterapeut, poti explora lumea ta interioară, descoperindu-te ca personalitate si izvor de resurse, dobândind privire mai obiectiva asupra dificultatilor tale și a modalitaților eficiente de rezolvare ale lor.
Fiecare dintre noi a întâmpinat în viața dificultăți pe care nu a știut cum sa le facă față și trecând timpul și privind lucrurile din urmă, am fi vrut sa fie cineva care să ne îndrume sau măcar sa ne spună simplu: poti face si asta si o poti face foarte bine sau nu ai gresit cu nimic, ai procedat prin prisma educației, valorilor care ți-au fost insuflate.  Acum ai ocazia sa apelezi cu încredere un specialist, care te vede așa cum ești , fără a te judeca sau condamna.
Există multe metode de psihoterapie, cele mai întalnite sunt: psihoterapie psihanalitica, psihoterapie cognitiv comportamentala, psihoterapie experientiala si hipnoza ericksoniana.
Principalele metode de psihoterapie utilizate în cadrul acestui cabinet sunt hipnoză clinică și terapie ericksoniană și terapie prin regresie sau DMP (Deep Memory Process).


Psihoterapia individuală se adresează persoanelor care trec prin:


Stări psihologice sensibile:  anxietate,   atac panică, depresie, deprimare, tristete aparent nejustificată, insomnii , iritabilitate și sensibilizare emoțională,  timiditate socială și relațională.
Situații existențiale dificile ca separare, divorț, decesul unei persoane apropiate,   suferinta adusa de o conditie de boala neasteptata,   accidente si urmarile traumatice si post-traumatice.    
Tulburari somatoforme cu disconfort emotional si organic: tulburari ale apetitului si hranirii, tulburari ale functiilor digestive, gastro-intestinale,  tulburari ale activitatii cardiace: tahicardie, aritmie migrene aparent nejustificate , stari de oboseala si tulburari ale somnului 
Tulburari ale functiilor genitale si disfunctii psihosexuale:  diminuarea sau / si pierderea placerii si dorintei sexuale, disconfort organic si emotional in timpul actului sexual , dificultate orgasmica, tulburari de ejaculare sau / si erectie, anorgasmie / impotenta psihogena (fara cauza fiziologic-organica) , tulburari ale ritmului menstrual , infertilitate psihogena
Situatii contextuale tensionate:  schimbarea locului de munca,  schimbarea orasului sau tarii
examene prelungite, efort si suprasolicitare excesive .

bottom of page